Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.
Wekelijks komen er in Amsterdam nieuwe restaurants bij, het aantal horecazaken groeit explosief. Van al die eet- & drinkgelegenheden die het afgelopen jaar zijn geopend zijn er veel volledig vegan of hebben vegan keuzes op de kaart. Verder ...
Lees verderEurest zal vanaf 1 juli 2018 de catering in de universiteitsrestaurants, koffiecorners en de banqueting activiteiten verzorgen op de Vrije Universiteit Amsterdam. Met dagelijks circa 6.000 bezoekers in de verschillende horeca faciliteit...
Lees verderEuropeanen geven de voorkeur aan service boven thuis koken.
Een nieuw Europees rapport over de verkoop van ‘Out of Home foodservices’ van IRI Gira Foodservice (IRI) laat een toename zien van uiteten gaan ...
Lees verderAfgelopen maandag is de Ramadan van start gegaan. Gasten van de campusrestaurants hebben tijdens deze maand de mogelijkheid overdag een box te kopen waar zij na zonsondergang van kunnen genieten. De box wordt verkocht in de horeca outlets van d...
Lees verderHet hoogtepunt van mijn vakantie vroeger was de thuiskomst. Als kleine jongen verheugde ik me dan namelijk op een bezoek aan de plaatselijke Chinees. We mochten ons na drie weken vakantie traditioneel te goed doen aan een rijsttafel met alles erop en eraan. Ik vond het geweldig hoe de tafel werd gevuld met schalen en bakjes met de lekkerste gerechten en dat je van alles mocht proeven! In tegenstelling tot het gebruikelijke bord eten dat ieder afgepast voor zich kreeg, was het nu veel gezelliger, omdat iedereen van de schalen en uit de bakjes mocht eten. Het was ‘sharing’ zonder dat iemand ooit die term gebruikte.
Tegenwoordig is ‘sharing’, het delen van voedsel, erg populair. Zeker met de komst van nieuwe culinaire stromingen uit bijvoorbeeld het Midden Oosten, zie je mensen steeds vaker met zijn allen van grote schalen eten. ‘Dit is mijn bord en daar mag je niet aan komen’ lijkt volledig passé te zijn. Steeds meer restaurants zetten schotels en planken om te delen op de kaart. De trend van de Libanese keuken zet stevig door. Daar kennen ze alleen maar goed gevulde tafels met lekkere smeersels, brood, salades en warme schotels om gezamenlijk uit te dippen, te scheuren en te scheppen. Maar ook in de traditionelere restaurants kun je eens lekker gaan ‘sharen’, ook al zijn die daar niet per definitie op ingericht.
Ik adviseer iedereen om bij de bistro of het Italiaanse restaurant eens een paar voorgerechten te bestellen en die in het midden van de tafel te laten zetten. Vraag de bediening om borden op te dekken en verder regelen jij en je tafelgenoten het zelf. Ga je op vakantie naar Italië of Spanje, dan is men dat al helemaal gewend. Bestel dus gerust verschillende gerechten en schone borden. Het is gezellig, je kunt praten over wat je allemaal proeft en het biedt je de kans om meer smaken te ervaren dan als je voor jezelf maar één of enkele gerechten besteld. Bovendien geeft delen, en zeker het delen van voedsel, je een lekker gevoel!
© 2019 Compass Group