Nieuws
Pers & publicaties
Het laatste nieuws

Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.

18-07-2017

Column #26 - Sharing

Het hoogtepunt van mijn vakantie vroeger was de thuiskomst. Als kleine jongen verheugde ik me dan namelijk op een bezoek aan de plaatselijke Chinees. We mochten ons na drie weken vakantie traditioneel te goed doen aan een rijsttafel met alles erop en eraan. Ik vond het geweldig hoe de tafel werd gevuld met schalen en bakjes met de lekkerste gerechten en dat je van alles mocht proeven! In tegenstelling tot het gebruikelijke bord eten dat ieder afgepast voor zich kreeg, was het nu veel gezelliger, omdat iedereen van de schalen en uit de bakjes mocht eten. Het was ‘sharing’ zonder dat iemand ooit die term gebruikte.

Tegenwoordig is ‘sharing’, het delen van voedsel, erg populair. Zeker met de komst van nieuwe culinaire stromingen uit bijvoorbeeld het Midden Oosten, zie je mensen steeds vaker met zijn allen van grote schalen eten. ‘Dit is mijn bord en daar mag je niet aan komen’ lijkt volledig passé te zijn. Steeds meer restaurants zetten schotels en planken om te delen op de kaart. De trend van de Libanese keuken zet stevig door. Daar kennen ze alleen maar goed gevulde tafels met lekkere smeersels, brood, salades en warme schotels om gezamenlijk uit te dippen, te scheuren en te scheppen. Maar ook in de traditionelere restaurants kun je eens lekker gaan ‘sharen’, ook al zijn die daar niet per definitie op ingericht.

hans1

Ik adviseer iedereen om bij de bistro of het Italiaanse restaurant eens een paar voorgerechten te bestellen en die in het midden van de tafel te laten zetten. Vraag de bediening om borden op te dekken en verder regelen jij en je tafelgenoten het zelf. Ga je op vakantie naar Italië of Spanje, dan is men dat al helemaal gewend. Bestel dus gerust verschillende gerechten en schone borden. Het is gezellig, je kunt praten over wat je allemaal proeft en het biedt je de kans om meer smaken te ervaren dan als je voor jezelf maar één of enkele gerechten besteld. Bovendien geeft delen, en zeker het delen van voedsel, je een lekker gevoel! 


Nieuws & Persberichten overzicht

© 2021 Compass Group