Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.
Wekelijks komen er in Amsterdam nieuwe restaurants bij, het aantal horecazaken groeit explosief. Van al die eet- & drinkgelegenheden die het afgelopen jaar zijn geopend zijn er veel volledig vegan of hebben vegan keuzes op de kaart. Verder ...
Lees verderEurest zal vanaf 1 juli 2018 de catering in de universiteitsrestaurants, koffiecorners en de banqueting activiteiten verzorgen op de Vrije Universiteit Amsterdam. Met dagelijks circa 6.000 bezoekers in de verschillende horeca faciliteit...
Lees verderEuropeanen geven de voorkeur aan service boven thuis koken.
Een nieuw Europees rapport over de verkoop van ‘Out of Home foodservices’ van IRI Gira Foodservice (IRI) laat een toename zien van uiteten gaan ...
Lees verderAfgelopen maandag is de Ramadan van start gegaan. Gasten van de campusrestaurants hebben tijdens deze maand de mogelijkheid overdag een box te kopen waar zij na zonsondergang van kunnen genieten. De box wordt verkocht in de horeca outlets van d...
Lees verderNo-waste-lunchconcept in het Huis voor de provincie.
'De doelstelling voor de nieuwe vergaderlunchvoorziening was vers, gezond, gevarieerd en met minimale derving. Met het no-waste-concept van Eurest maken we dit waar.'
Stéphanie de Koning, Coördinator Soft Services, Provincie Utrecht
Lunchen zonder derving
Geen vergadertafels meer gevuld met overvolle plateaus met voedsel dat na afloop van de bijeenkomst in de vuilnisemmer belandt. Banqueting is bij provincie Utrecht in een nieuw jasje gestoken. Door de vergaderlunch in buffetvorm te serveren, zijn de gasten in staat zelf te kiezen wat en hoeveel zij willen eten.
‘Ownership’ is een trend die in elke branche te vinden is, maar vooral in de food business is keuzevrijheid sterk in ontwikkeling: eten wat je wilt, wanneer je wilt en hoe je wilt. Het moet zo makkelijk mogelijk worden gemaakt voor de drukke werknemer. Het belangrijkste gevolg van deze ontwikkeling is dat door deze gerichte keuze veel minder derving ontstaat. Er wordt alleen geconsumeerd wat de gast heeft uitgekozen en het buffet wordt pas weer bijgevuld als het product op is.
Daarbij is het fijn, om in tegenstelling tot de traditionele vergaderlunch, even ‘uit het moment te stappen’ en rustig van je eten te genieten. De gecreëerde informele setting in de foyer met zitjes en statafels geeft ruimte voor ontspanning tussen het vergaderen door.
Workplace Wellbeing
Bij provincie Utrecht staan mensen en milieu centraal. Het Workplace-Wellbeing-concept van Eurest helpt werkgevers bij het verbeteren van de betrokkenheid, productiviteit en het welzijn van werknemers, vanuit de gedachte dat zij het beste presteren wanneer ze lekker in hun vel zitten.
Het concept bestaat uit vier pijlers: food, community, ownership en storytelling. Bij de invulling van het concept op locatie wordt niet alleen gekeken naar hoe gezonde voeding kan worden gestimuleerd, en hoe we verantwoordelijker met onze planeet kunnen omgaan, maar ook naar het creëren van een fijne plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.
Het samenbrengen van de juiste ingrediënten leidt tot een omgeving waar mensen graag verblijven en een topprestatie kunnen neerzetten, elke dag weer.
Uitgangspunt voor dit vraagstuk:
'Optimaal genieten en nog meer dan dat met minder derving.'
Brenda de Ridder, Commercieel manager Eurest Services
© 2021 Compass Group