Nieuws
Pers & publicaties
Het laatste nieuws

Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.

25-10-2017

Provincie Utrecht kiest voor Eurest

No-waste-lunchconcept in het Huis voor de provincie.

'De doelstelling voor de nieuwe vergaderlunchvoorziening was vers, gezond, gevarieerd en met minimale derving. Met het no-waste-concept van Eurest maken we dit waar.'

Stéphanie de Koning, Coördinator Soft Services, Provincie Utrecht

Provinciehuis_Utrecht_zijaanzicht_rdax_425x283

Lunchen zonder derving

Geen vergadertafels meer gevuld met overvolle plateaus met voedsel dat na afloop van de bijeenkomst in de vuilnisemmer belandt. Banqueting is bij provincie Utrecht in een nieuw jasje gestoken. Door de vergaderlunch in buffetvorm te serveren, zijn de gasten in staat zelf te kiezen wat en hoeveel zij willen eten.

‘Ownership’ is een trend die in elke branche te vinden is, maar vooral in de food business is keuzevrijheid sterk in ontwikkeling: eten wat je wilt, wanneer je wilt en hoe je wilt. Het moet zo makkelijk mogelijk worden gemaakt voor de drukke werknemer. Het belangrijkste gevolg van deze ontwikkeling is dat door deze gerichte keuze veel minder derving ontstaat. Er wordt alleen geconsumeerd wat de gast heeft uitgekozen en het buffet wordt pas weer bijgevuld als het product op is.

Daarbij is het fijn, om in tegenstelling tot de traditionele vergaderlunch, even ‘uit het moment te stappen’ en rustig van je eten te genieten. De gecreëerde informele setting in de foyer met zitjes en statafels geeft ruimte voor ontspanning tussen het vergaderen door.

Workplace Wellbeing

Bij provincie Utrecht staan mensen en milieu centraal. Het Workplace-Wellbeing-concept van Eurest helpt werkgevers bij het verbeteren van de betrokkenheid, productiviteit en het welzijn van werknemers, vanuit de gedachte dat zij het beste presteren wanneer ze lekker in hun vel zitten.

Het concept bestaat uit vier pijlers: food, community, ownership en storytelling. Bij de invulling van het concept op locatie wordt niet alleen gekeken naar hoe gezonde voeding kan worden gestimuleerd, en hoe we verantwoordelijker met onze planeet kunnen omgaan, maar ook naar het creëren van een fijne plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Het samenbrengen van de juiste ingrediënten leidt tot een omgeving waar mensen graag verblijven en een topprestatie kunnen neerzetten, elke dag weer.


Uitgangspunt voor dit vraagstuk:

'Optimaal genieten en nog meer dan dat met minder derving.'

Brenda de Ridder, Commercieel manager Eurest Services


Nieuws & Persberichten overzicht

© 2021 Compass Group