Nieuws
Pers & publicaties
Het laatste nieuws

Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.

04-01-2018

Slim snacken

In de winter kan je lichaam wel wat extra’s gebruiken. Verhoog je weerstand door veel groente te eten, zodat je voldoende vitaminen binnenkrijgt. Met hier en daar wat kleine aanpassingen in je dieet, kom je heel ver. Zo zijn tussendoortjes helemaal niet slecht, als je tenminste de juiste eet.

Onderzoek toont aan dat wanneer we moe zijn, we meer trek hebben in vet en suiker – wat resulteert in een hoge calorie inname, en gewichtstoename als je hier teveel aan toegeeft. Probeer dus zoveel mogelijk ‘slim’ te snacken.
Goede tussendoortjes houden je bloedsuikerspiegel op peil en geven je energie tussen je maaltijden door. Het is goed om regelmatig, om de 3 à 4 uur, iets te eten en daarnaast hebben we allemaal wel eens zin in iets lekkers.

RichardCousinsv1

Wat kun je dan het beste eten?
Noten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen als vitamine B en E, ijzer, zink, selenium, vezels en omega 3 vetten en heeft daardoor een zeer rijke voedingswaarde voor ons lichaam.
Lekker op de bank naar een film kijken? Neem in plaats van een toastje een blaadje witlof, plakje komkommer of uitgeholde cherrytomaat en vul deze met gerookte zalm, garnalen, paté of kaas.

Gezonde snacks of borrelhapjes zijn bijvoorbeeld ook:
• een stukje meloen met ham
• een cherrytomaat met pesto
• gebakken garnaal met stukje mango
• rookvlees opgerold met rucola erin en pijnboompitten
• avocado in gerookte zalm gewikkeld
• Rauwkost met een kwark of yoghurt dip en diverse kruiden

TIP: Koop iedere week voor jezelf wat rauwkost, 14 stuks fruit, een zakje noten of gedroogd fruit. Heb je honger dan heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand. Daarnaast zorgt het hebben van gezonde producten ook dat je eerder een appel pakt. Zet de fruitschaal op een zichtbare plek en neem fruit mee naar je werk.

Pas na 15 minuten geven je hersenen het signaal af dat je vol zit. Stop dus op tijd met eten!


Nieuws & Persberichten overzicht

archief
16-01-2017
Foodcourt Haagse Hogeschool in nieuw jasje

Bekijk hier welke nieuwe look & feel de Haagse Hogeschool gekregen heeft.

 

Lees meer
Actuele berichten

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang automatisch het laatste nieuws van Compass Group.

Aanhef:

© 2018 Compass Group