Nieuws
Pers & publicaties
Het laatste nieuws

Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.

08-01-2018

Goede voornemen, ook op het werk

Goede voornemens gaan verder dan alleen gezonde voeding. Dagelijks kan je met kleine aanpassingen zorgen dat je een gezondere levensstijl kan nastreven. Op het werk worden er vaak veel uren doorgebracht op een stoel of achter een computer. We krijgen weinig beweging en nemen geen pauzes tussendoor voor mentale rust of een beetje beweging.

Een kopje koffie halen, de tijd nemen om te lunchen of een rondje lopen zijn een rustmoment gedurende de drukke werkdagen. De lunchpauze is voor veel mensen een moment om op te laden voor de rest van de dag. 21 procent van werkend Nederland eet zijn lunch regelmatig achter het bureau / op de werkplek. Maar iets meer dan de helft van alle werknemers legt elke dag zijn werk neer om te pauzeren, het laagste percentage van de onderzochte landen in Europa.

international-group-of-people-on-city-street-PMDS3XS

Ga tussen de middag even lekker naar buiten voor wat frisse lucht en een kleine wandeling. Frisse lucht brengt je hersenen in een hogere versnelling. En het wandelen draagt snel bij aan de wekelijkse beweegrichtlijn van 150 minuten matige tot intensieve inspanning. Zorg voor ontspanning samen met collega’s, je kan je hoofd even leegmaken en je krijgt een betere band met je collega’s. Dit kan er aan bijdragen dat je met nog meer plezier naar je werk gaat. 65% van de Nederlandse werknemers denkt dat lunchen en praten met collega’s helpt om een sterker team te vormen.
Daarnaast geef het ook nog eens een boost voor je productiviteit.

Naast het voorkomen van veel zitten is het belangrijk dat we gedurende de dag voldoende drinken. Voldoende water drinken heeft een positief effect op de productiviteit, het bevat geen calorieën en stimuleert de vetverbranding. Nederlandse werknemers drinken gemiddeld 5,9 glazen per dag. Dat is ruim één glas boven het Europese gemiddelde van 4,8. Kom jij hier ook aan?

 

Dit blijkt uit het European Eating at Work onderzoek van Eurest, uitgevoerd door TNS onder 7900 werknemers in tien Europese landen.


Nieuws & Persberichten overzicht

archief
16-01-2017
Foodcourt Haagse Hogeschool in nieuw jasje

Bekijk hier welke nieuwe look & feel de Haagse Hogeschool gekregen heeft.

 

Lees meer
Actuele berichten

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang automatisch het laatste nieuws van Compass Group.

Aanhef:

© 2018 Compass Group