Nieuws
Pers & publicaties
Het laatste nieuws

Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.

07-03-2018

Groente van de maand maart: Avocado

Misschien wel de hipste groente van dit moment, de avocado. En terecht!
Buiten de verrukkelijke smaak is een avocado vet gezond. Vet is een avocado zeker, maar dit zijn gezonde vetten, vetten die je lichaam zelfs nodig heeft om goed te functioneren.
Maar let op: een avocado bevat veel calorieën, eet er dus niet te veel van!

Avocado NL

Hoe zie je of een avocado rijp is?

De avocado dient aan de punt zacht ingedrukt te kunnen worden. Als hij rijp is, maar je eet de avocado nog niet, bewaar ‘m dan in de koelkast. Zo blijft hij nog dagen goed. Een andere manier om te testen of een avocado rijp is om het bruine pitje in de top te verwijderen. Is het daaronder nog groen, dan is de avocado nog niet rijp, is het bruin, dan is de avocado wel rijp.

Als de avocado goed rijp is, kun je de schil er eenvoudig af trekken. Let op: eenmaal aangesneden wordt een avocado heel snel bruin. Besprenkel met citroensap om verkleuren tegen te gaan. Je kunt een aangesneden avocado in de koelkast in folie nog een dag of twee bewaren.

Hoe kun je een avocado sneller laten rijpen?

Doe de avocado samen met een banaan of een appel in een plastic zak. De banaan zorgt ervoor dat de avocado sneller rijpt. Dit proces duurt ten minste een dag.
Zelfs samen op de fruitschaal geven bananen en appels dit effect al, doordat ze een stofje afgeven waar avocado’s sneller van rijpen.

Combineer!

Avocado combineert heel goed met vis. Gebruik deze combinatie als voorgerecht of borrelhapje.

Wist je dat…

…1 avocado ongeveer 250 calorieën bevat?
…een avocado eigenlijk geen groente is? Ook wij moesten even dubbel kijken, maar een avocado is een vrucht van een plant.
…een avocado goed is voor een gezonde huid? Een avocado heeft dat effect van binnenuit, door hem te eten, maar ook van buitenaf. De beauty industrie is niet voor niets fan van deze vrucht. Prak een avocado en meng met een beetje olijfolie, honing of yoghurt en maak zo je eigen hydraterende maskertje.
…avocado’s meer kalium bevatten dan bananen? Kalium is goed voor je hersenen, spieren en zenuwen, en helpt de bloeddruk verlagen. Terwijl een banaan 350 milligram kalium bevat, zit er in een avocado gemiddeld 750 milligram kalium!
…avocado’s proteïnerijk zijn? 1 avocado bevat ongeveer 4 gram eiwit. Dit maakt de avocado de meest proteïnerijke vrucht!

Ga zelf aan de slag met 'avo'!

Heb je ook zin gekregen om avocado in je volgende maaltijd te verwerken? Kijk op onze website www.knowyourfood.nl voor inspiratie en leuke recepten, óók voor kinderen!

Gevulde avocado
Avocado wraps: Kids favorite!
Snelle en vitamine rijke avocado salade
Hippe poke bowl
En natuurlijk: Guacamole
Kids choice: Gezichtsboterham


Nieuws & Persberichten overzicht

© 2021 Compass Group