Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.
Wekelijks komen er in Amsterdam nieuwe restaurants bij, het aantal horecazaken groeit explosief. Van al die eet- & drinkgelegenheden die het afgelopen jaar zijn geopend zijn er veel volledig vegan of hebben vegan keuzes op de kaart. Verder ...
Lees verderEurest zal vanaf 1 juli 2018 de catering in de universiteitsrestaurants, koffiecorners en de banqueting activiteiten verzorgen op de Vrije Universiteit Amsterdam. Met dagelijks circa 6.000 bezoekers in de verschillende horeca faciliteit...
Lees verderEuropeanen geven de voorkeur aan service boven thuis koken.
Een nieuw Europees rapport over de verkoop van ‘Out of Home foodservices’ van IRI Gira Foodservice (IRI) laat een toename zien van uiteten gaan ...
Lees verderAfgelopen maandag is de Ramadan van start gegaan. Gasten van de campusrestaurants hebben tijdens deze maand de mogelijkheid overdag een box te kopen waar zij na zonsondergang van kunnen genieten. De box wordt verkocht in de horeca outlets van d...
Lees verder‘Het klimaat op ons bord’, een boekje met een greep uit de vele activiteiten van het bedrijfsleven uit de gehele voedselketen, werd deze maand overhandigd aan Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Opgesteld door de Alliantie Verduurzaming Voedsel, waar Eurest bij aangesloten is. Het boekje biedt een overzicht van de ambities en acties van het bedrijfsleven om de voedselketen verder te verduurzamen.
CEO’s van ruim 60 bedrijven uit de hele keten kwamen 13 maart 2018 in Ouwehands dierenpark te Rhenen bijeen voor de overhandiging. Zij gingen tijdens een diner in gesprek met minister Schouten over hun acties en ambities op het gebied van klimaat. Reinier van Velden, Legal Director van Eurest – Compass Group BeNeLux, prikte een (duurzaam) vorkje mee.
“De Nederlandse agrifoodsector realiseert de laagste impact per kilogram voedsel op milieu, klimaat en biodiversiteit. Daarmee doet ze bij uitstek wat de wereld nodig heeft en waar ‘Parijs’ om vraagt. Dankzij nieuwe kennis en slimme technologie zijn er verdere verbeteringen mogelijk en ook nodig. Die moeten we met kracht oppakken met als ambitie te komen tot een klimaat neutrale productie en distributie van ons voedsel, inclusief het hergebruik van rest- en nevenstromen”, aldus Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Alliantie Verduurzaming Voedsel. De minister was onder de indruk dat volop wordt ingezet op de ambities die er liggen. “Ieder bedrijf zal voor zichzelf de vertaalslag van de klimaatdoelstelling naar de praktijk moeten maken. Welke bijdrage kun je leveren en vooral zorg dat jouw bedrijf nu al doet waar straks om wordt gevraagd”, aldus Schouten in haar reactie.
In Nederland hebben we de unieke situatie dat de agrifoodketen, van boer tot bord, samenwerkt en zich sterk maakt voor zowel een steeds duurzamere als rendabele voedselketen. Het is de ambitie van de Alliantie om verduurzaming in de Nederlandse agrifoodketen te versnellen en het voedsel dat via supermarkt, horeca of catering aan de consument wordt aangeboden steeds duurzamer geproduceerd en gedistribueerd wordt. We leggen daarbij de lat steeds hoger en brengen zo de bodem over de hele linie omhoog. Dat doen we aan de hand van negen verduurzamingsthema’s, fact-based en op basis van zogenaamde “duurzaamheid hotspots” in de keten. De Alliantie heeft samen met kennisinstellingen voor de belangrijkste grondstof- en productketens de hotspots in kaart gebracht waar de grootste verduurzamingsimpact te behalen is en welke stappen bedrijven kunnen zetten.
De Alliantie Verduurzaming Voedsel staat voor de verduurzaming van de gehele Nederlandse voedselketen en is een samenwerkingsverband van de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO Nederland), de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
Meer informatie over de Alliantie: www.verduurzamingvoedsel.nl.
© 2019 Compass Group