Nieuws
Pers & publicaties
Het laatste nieuws

Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.

10-04-2018

10 tips voor een duurzamer leven

We kennen ‘m allemaal: “Een betere wereld begint bij jezelf”. En laat het nou niet eens zo moeilijk zijn om iets duurzamer te leven. Wij geven je 10 praktische tips die je direct in je dagelijks leven toe kunt passen. Ja, ook jij kunt het!

April staat bij Eurest in het teken van duurzaamheid. Aan het begin van de maand vertelden we je over de duurzame initiatieven die wij ondernemen in het primaire proces, de bedrijfsvoering en de speciale acties in april om extra bij te dragen aan duurzaamheid.

Haal meer voldoening uit je leven

Grote veranderingen beginnen klein, bij mensen zoals jij en ik. En als het ons lukt om anders naar de wereld te kijken, kunnen we anderen inspireren hetzelfde te doen, om uiteindelijk met zijn allen de wereld een klein beetje te veranderen.

Duurzaamheid helpt onze samenleving richting een betere toekomst. Maar wist je dat het je op persoonlijk niveau kan helpen meer voldoening uit het leven te halen? Gebruik deze praktische checklist en kijk waar jij nog groener kunt leven!

Zo ga je ermee aan de slag:

  1. Duurzaam gaat vooral over bewust leven. Denk na over de dingen die je doet, maakt en gebruikt. Doorbreek je routines en de dingen die je standaard doet omdat je het altijd zo gedaan hebt. Bedenk of het beter en slimmer kan. En geef jezelf vooral eens de tijd om iets langer na te denken voordat je die consumenten keuze maakt. Take it slow!
  2. Gas, water en licht: waar komt jouw stroom eigenlijk vandaan? Kies bijvoorbeeld voor groene energie die opgewekt wordt in eigen land. Zo stimuleer je de bouw van windmolens. Wil je een stapje verdergaan en heb je een eigen huis? Bekijk de opties voor zonnepanelen eens. Ook kun je overstappen op elektrisch koken of je gas laten compenseren bij je energie aanbieder. Een belletje met je GWL-aanbieder en je zet dit traject al in gang.
  3. Kies vanavond voor een vegetarische maaltijd of nog beter; veganistisch. De productie van vlees én zuivel heeft een enorme impact op het milieu. Supermarkt bieden steeds betere en ook lekkere alternatieven aan! Zit je geregeld op social media? Volg vega of vegan food bloggers, zodat je genoeg inspiratie hebt voor je volgende maaltijd. Je zult merken dat het zo steeds makkelijker wordt om een duurzame maaltijd keuze te maken.
  4. Gooi je etensresten niet weg, maar bewaar ze en wees creatief met de overblijfsels. Veel restjes kun je heel goed verwerken in je lunch of volgende maaltijd. Kijk ook eens op onze website www.knowyourfood.nl waar je deze maand tips en recepten kunt vinden om je kliekjes te gebruiken!
  5. Tja, spullen… Minimaliseer! Bekijk eens goed waar je kunt minderen op de spullen in je huis en kasten. Heb je het echt nodig en gebruik je het daadwerkelijk? Doneer of recycle de spullen die je wegdoet. Een opgeruimd huis, geeft een heldere geest. Het helpt je bewuster na te denken over wat je hebt, gebruikt en maakt je volgende aankoop meer mindfull.
  6. Koop minder kleding, minder modegevoelige kleding of tweedehands. Wederom: doneer of recycle items die je niet meer draagt en bedenk wat je echt nodig hebt en vaak gaat dragen. Verander ‘willen’ naar ‘nodig hebben’. Lees labels en leer merken kennen, zodat je weet of en hoe duurzaam en fair een product tot stand is gekomen.
  7. Kies zo veel mogelijk voor een lokaal leven. Zowel voor de afkomst van voeding en lifestyle producten als het maken van reizen. Hoe meer je lokaal consumeert, hoe beter! En als je dan echt ver weg wilt; dan kun je beter 1 x per jaar een lange reis maken, dan meerdere korte verre tripjes. En compenseer je reis dan ook meteen, bijvoorbeeld via Green Seat.
  8. Haal groen in huis: planten staan niet alleen leuk, maar zijn ook een duurzame vorm van decoratie. Veel kamerplanten hebben een zuiverende werking op de lucht, geven zuurstof af en dragen bij aan een goed humeur! Groen in huis maakt het ook net iets makkelijker om vaker ‘groen’ te denken.
  9. Koop een duurzamere versie van een product. Veel biologische of fair trade producten zijn tegenwoordig voor ongeveer hetzelfde geld en steeds vaker ook in dezelfde schappen verkrijgbaar. Als je het niet direct kunt vinden; wees nieuwsgierig en vraag het aan de winkelmedewerker.
  10. Tot slot: neem je eigen tas mee als je gaat winkelen of boodschappen doet, en bespaar zo veel mogelijk op plastic!

Nieuws & Persberichten overzicht

© 2021 Compass Group