Nieuws
Pers & publicaties
Het laatste nieuws

Compass Group en onze merken staan regelmatig in de spotlights. Hieronder vindt u onze persberichten en publicaties van de afgelopen tijd.

23-04-2018

Genieten van kliekjes

We gooien in Nederland per jaar gemiddeld 41 kilo eetbaar eten per persoon weg! Dat komt neer op 145 euro per persoon per jaar! Zonde want restjes kun je prima de volgende dag hergebruiken. Daarnaast zijn het onnodige kosten en is het belastend voor het milieu! Maar hoe kun je kliekjes verwerken?

Vroeger werd je aangeleerd je bord leeg te eten. Dit is niet altijd verstandig, want je eet zo gemakkelijk veel te veel. Bewaar wat je overhebt afgedekt in de koelkast en warm het de volgende dag op voor lunch of avondeten, of verwerk het tot een nieuwe creatie. Restjes blijven gekoeld maximaal 3 dagen goed.

Tips voor restverwerking

Salade

De meeste restjes kun je ook koud of lauw eten! Snijd groente, aardappels, pasta, vlees of vis klein en verwerk ze de dag erna in een salade samen met wat rauwkost. Besprenkel met dressing en nootjes en je hebt een heerlijke lunch of hoofdgerecht.

Soep

Een bouillon (gemaakt van blokjes) is een goede basis om overgebleven restjes groente, vlees, rijst of pasta aan toe te voegen. Zo heb je eenvoudig een goed gevulde soep.

Tomatensaus

Een ui, knoflook en een blik gepelde tomaten zijn een goede basis voor een tomatensaus. Voeg restjes vlees, vis en diverse groentes toe. Kook op laag vuur gedurende 15 minuten. Voeg naar smaak een bouillonblokje en kruiden toe. Lekker met spaghetti of rijst.

Oud brood?

Maak er wentelteefjes van, verkruimel tot paneermeel, maak croutons of voer de eendjes in het park.

Tip: vries je brood in op de dag van aankoop. Haal alleen wat je nodig hebt uit de vriezer.

Minder kliekjes?

Weeg je pasta, rijst en aardappelen af. Ongekookt eet je gemiddeld 75 gram pasta en rijst en 200 gram aardappelen.

#StopFoodWasteDay

Wil je nog meer weten over restverwerking? Deze week staat in het teken van Stop Food Waste. Gedurende de week worden er allerlei initiatieven en acties opgezet rondom voedselverspilling en hoe dit tegen te gaan! Volg ons op social media en deze website en kom te weten hoe ook jij bij kunt dragen om voedselverspilling tegen te gaan.


Nieuws & Persberichten overzicht

© 2021 Compass Group